Топ-6 фільмів та серіалів для натхнення від Христини Соловій

6 фільмів та серіалів для натхнення
Viva.ua називає картини, які надихнули Христину Соловій на написання альбому.

Нещодавно Христина Соловій презентувала альбом авторських пісень «Любий друг». Ексклюзивно для Viva.ua співачка розповіла, які фільми та серіали надихнули її на створення чуттєвої лірики.

  • «Твін Пікс»

При написанні пісні «Любий друг» я ще не асоціювала її з «Твін Піксом» і на той момент ще навіть не переглянула цей серіал. «Твін Пікс» дав про себе знати, коли з‘явилась гітара. Ми довго не могли зрозуміти, що саме в ній таке таємниче і знайоме. Вже згодом, коли вимальовувалась більш повна музична картина саунду, стала відчутною тема реальності і сновидінь, яка є наскрізною у «Твін Піксі». У пісні «Любий друг», як і в «Твін Піксі», йдеться про інший вимір, у якому можна зустрітися випадково, чи не випадково...

  • «Чоловік і жінка» (Un Homme Et Une Femme, 1966)

Коли ще немає, або вже немає слів, а є тільки хвилі під ногами. Коли кохання згасає, або щойно спалахує. Прекрасні і вічно молоді Жан-Луі Трентінян і Анук Еме у фільмі Клода Лелюша «Чоловік і жінка» не стримують хвилю на піску.

  • «Букет» (Kytice, 2000)

«Океан» – для мене це не просто пісня. У ній давня міфологічна історія, про силу кохання стихії і зраду землі. Історія, яку ми з дитинства читаємо у казках різних народів світу.

У фільмі «Kytice» екранізовано такі ж давні історії. Хтось скаже, що це казки для дорослих. Вони захопливі, місцями моторошні і повчальні. При перегляді ви обов‘язково відчуєте в собі дитину, якій дуже хочеться вірити, що це колись насправді було.

  • «Лоліта» (Lolita, 1997)

Не скажу, що на пісню «Шкідлива звичка» мене надихнув фільм. Але асоціація виникає саме з ним. Коли Гумберт і Лоліта подорожують Америкою, втікаючи від самих себе, це також шкідлива звичка. Бо яким би швидким не був автомобіль, якими легким і манливим не здавався би шлях попереду – ми завжди і всюди беремо самих себе.

  • «Крути 1918»

Пісня «Стежечка» вже стала саундтреком до українського фільму «Крути». І відтоді саме з цим фільмом я її пов’язую. Коли писала пісню, теж уявляла українське кіно. Самій не терпиться вже подивитись, куди приведе моя «Стежечка».

  • «Безсмертя» (Tuck Everlasting, 2002)

Пробудження нового почуття. Запах весни у повітрі, приємна прохолода, сутінки і перша зелень на деревах. Пастельні сукні головної героїні роблять кадри ще більше по-весняному ніжними. Така атмосфера нагадує мені час, коли я у Львові написала свою пісню «Про Весну».

Читайте также

11 образов и роскошных нарядов: Оля Полякова сразила поклонников грандиозным шоу

11 образов и роскошных нарядов: Оля Полякова сразила поклонников грандиозным шоу

О первом свидании, свадьбе и детях: интервью Оли Фреймут и Владимира Локотко о семейной жизни

О первом свидании, свадьбе и детях: интервью Оли Фреймут и Владимира Локотко о семейной жизни

Светлана Лобода после операции
Предыдущий материал

Светлану Лободу после операции забрал солист Rammstein

Оля Полякова
Следующий материал

В чем мать родила: Оля Полякова полностью обнажилась на Мальдивах

Новости партнеров